Heissan!

Mikäs tässä lomaillessa? No sepä tässä, että töitä pukkaa kesän aikana eikä vapaata löydy. Kirjoittaminen ja kuvaaminen on todella hankalaa. Yritän sopivan raon tullessa julkasta lc:tä eteenpäin.

Hyvin pahoillani olen, sillä syksyn tullessa muutan kaupunkiin osa-aikaisesti enkä saanut kannettavaa jatkaakseni kirjoittelua. Yritän viikonloppuisin kuvata ja kirjoittaa apunani vain tabletti ja äidin vanha pöytäkone, jota voin käyttää vain kaksi kertaa viikossa!

Sitten osan pariin, jossa tapahtuu kummia! Ei muuta, kuin LUKUILOA! <3

 

Screenshot-205.jpg

Stella pyöräili innoissaan kotiin koulusta, sillä viikonloppu alkaisi ja äiti oli lupaillut koko perheelle upeata reissua. Reissu olisi kylläkin täällä Twinbrookissa, mutta väliäkö, sillä? Kunhan perheen välit olisivat taas ennallaan.

 

Screenshot-204.jpg

Aiden oli vaihteeksi puhelimessaan kiinni ja jutteli siellä rakkaan Suomansa kanssa ummet ja lammet elämästä. Sheila kuunteli hiukan puhelua haikeana. Olisipa hänenkin suhteensa näin hyvässä kunnossa..

 

Screenshot-152.jpg

Siskokset olivat jälleen kokoontuneet yhteiseen huoneensa tyynysodan pariin. Tämä oli tyttöjen lempi puuhaa yhdessä. Joka päivä tytöt tekivät yhdessä läksynsä ja viettivät hetket yhdessä. Muulle perheelle (isää lukuunottamatta) Siren oli outoa ja tuntematon.

 

Screenshot-168.jpg

Rahaa alkoi viimein sataa Shimmerin kotiin, joten uuteen taloonkin saatiin ostettua televisio, sillä äidin kirjat eivät oikein napanneet teini-ikäisiä. Olivathan ne, kuitenkin vain artikkeleita kaupungista. Niitä sai lukea lehdistä ja kuunnella äidiltä. 

Stella oli ainoa leikki-ikäinen, joten televisio sopi loistavasti taloon!

 

Screenshot-155.jpg

Jermo oli vaihteeksi omissa maailmoissaan. Hän söi, joka päivä vain roskaruokaa ja keräili rojuja uusiin keksintöihin. Hän ei pitänyt, mitään kontaktia muuhun perheeseensä, ei rakkaaseeb vaimoonsakkaan! Ainoat kontaktit tulivat Angukseen ja nekin olivat toruja.

 

Screenshot-191.jpg

Perheen juuri hankittu televisio sai jo seuraavana päivänä käyttäjiä. Siren ihaili romanttisia tv-sarjoja ja elokuvia, joita televisiosta tulvi.

– Saisinpa minäkin, joskus tuollaisen miehen ja rakastua, Siren huokaili kyyneleet silmissään.

– Turha luulo, mikään ei mee, kun leffoissa. Äläkä nyt systeri itke, mitään ohjelmaa, Aiden lohdutti siskoaan huomaten tämän herkistyttyä.

Samalla Aiden käänsi kanavan urheilulle ja alkoi katsomaan jalkapallon mm-kisoja. Siren loukkaantui tästä ja lähti vaihteeksi lätkimään. Noh.. Sisarusrakkautta tämäkin vain on.

 

Screenshot-188.jpg

Jokaisena yönä viimeisen kahden kuukauden aikana Sheila oli mennyt yksin nukkumaan ja herännyt löytämättä Jermoa vierestään. Sheilan ylitunteellisuuden vuoksi tämä oli hänelle vaikea paikka.

 

Screenshot-172.jpg

Toisaalla Jermo nukkui poikiensa huoneessa makuupussissa. Päivät olivat rankkoja eikä rakkautta leiskunut niin, kuin ennen. Jäljellä oli vain tukalat paineet töistä.

 

Screenshot-178.jpg

Pariskunnan suhde ei ollut kukoistavimpiaan, joten Sheila päätti avata kannettavansa ja seikkailla netissä. Pian hän huomasi eksyneensä nettideittailu sivulle. Pidempään ajattelematta hän avasi vanhan käyttäjänsä ja, kuinka ollakaan. Hänellä oli matchi koko kylän miesten kanssa. Mitähän tästäkin seuraisi oli viimeinen ajatus ennen, kuin Sheila vastasi jokaiseen postiinsa.

 

Screenshot-170.jpg

– Syödäänkö me loppu elämämme vohveleita? Minun tekisi mieli ranskalaisia, nachoja tai jotain vastaavaa, Siren mumisi äidinkielen esseen lomasta.

– Älä valita! Hyvin määkin oon pärjänny ja linjat kunnos. Sitä paitsi mä valmistun kohta, Aiden naurahti ivallisesti.

– Yrittäkääs lapset nyt olla. Talo pitäis siivota, mutta mulla on töitä, Jermo tuhahti ja lähti työpisteelleen.

 

Screenshot-171.jpg

Niinpä Siren sai harteilleen siivota talon likaisimman vessan.

– Mä vielä näytän sulle likatahra, että tää suihku hohtaa valkosempana, kun mun hampaat, Siren tiuski suihkulla jynssäten tahraa. 

Samalla hän vain uneksi omasta kodista ja elokuvamaisesta rakkaustarinasta, jonka jälkeläisinä syntyisi alien lapsia. Isä oli viimein kertonut koko tarinan Sirenille ja tämä joutui vain hyväksymään kohtalonsa.

 

Screenshot-173.jpg

Seuraavana aamuna oli koulua ja Angus oli päättänyt näyttää kokkitaitojansa. Kuitenkin typerä pojan koltiainen oli unohtanut levyn päälle ja letut pannulle. Hän oli vain sisarustensa mukana juossut bussille. Kaikkien paitsi Stellan.

 

Screenshot-176.jpg

Pikku Stella oli ainoana lapsena kotona. Hänen piti levätä kuumeisena sängyssä, mutta ennen sitä hän ajatteli hakea mehun kaapista. Järkytyksekseen Stelal löysi ilmiliekeissä olevan keittiön ja kiljui apua henkensä edestä.

– Isäää!!! Meidän keittiömme palaa, Stelal huusi itkien liekkien saavuttaessa hänet. Tässä kohtaa isä ryntäsi paikalle ja palovaroitin huusi kovempaa, kuin koskaan.

 

Screenshot-177.jpg

Kaksi palomiestä (tai siis palohenkilöä/palosammuttajaa, sillä toinen oli nainen) saapui juoksu jalkaa talolle sammuttamaan tulipaloa. Mikä olisikaan sen parempi hetki ihastua, kuin tulipalon saarrettuna hengenpelastajaan.

Tyttö vietiin sairaalaan tarkistettavaksi, mutta kaikkien onneksi selvittiin vain säihkähdyksellä. Toki tyttö oli hengittänyt paljon savua, mutta henki pihisi vielä pitkään. Jermo soitti Sheilalle töihin ja tämä saapuikin suoraa töistä vauhdilla katsomaan lastaan.

 

Screenshot-160.jpg

– Angus olen ihan oikeasti pettynyt sinuun. Eikö, mikään riitä. Olisimme voineet sopia siivouksella kotiarestisi ja olisit voinut mennä normaalisti kouluun, mutta saatoit tempauksillasi siskosi hengen vaaraan, Jermo sanoi pojalleen kyyneleet silmissään pystymättä katsomaan omaa poikaansa.

– Anna anteeksi isä, Angus huokaisi raskaasti tämän sanoessaan. 

Pojan taakka tuntui kertyvän kokoajan entistä enemmän. Ensin hän ei meinannut saada naista, jota rakasti, koska tämä rakasti hänen veljeään. Sitten poliisin kanssa ongelmia ja isän kanssa välien katkeaminen, perheen etääntyminen keskenään. Kaiken kukkuraksi Angus melkein aiheutti siskonsa kuoleman.

 

Screenshot-162.jpg

Jermo palasi rakentelemaan työpisteelleen saadakseen ajatukset muualle ja perheelle rahaa. On yllättävän vaikeaa olla isä neljälle lapselle ja samaan aikaan rakastava aviomies. Työt uuvuttivat miestä ja tämä toivoi vain pelastavansa perheen edes rahallisesti.

 

Screenshot-163.jpg

Jermo asteli kansankauppaan ruuhkan keskelle. Nyt hänellä olisi mahdollisuus saada tavaraa myydyksi. Tätä mahdollisuutta ei saisi pilata.

– Päivää herra Shimmer olisko koiraleluja enää saatavana?, kyseli eräs Jermon ja kaupan vakioasiakkaista.

– Tottakai, kunhan saan nämä pois alta. Voin heti alkaa rakentamaan, Jermo hymähti.

 

Screenshot-166.jpg

– Hyvää päivää herraShimmer, kauppias tervehti kylän kuuluisinta keksijää.

– Päivää vain. Toin lisää keksintöjä myytäväksi, vaikkei edellisiäkään vielä ole myyty, Jermo tuhahti yrittäen samalla hymyillä ja peittää epätoivonsa.

– Älä huoli nämä menevät varmasti kaupaksi! Se olisi -10% tuloista, sitten kaupalle, myyjä katsoi keksintöjä rahan kiilto silmissään.

 

Screenshot-161.jpg

Jälleen koitti syksyinen viileä koulu aamu. Illalle olisi luvattu jo alkavaa lumisadetta. Kylläpä aika kului äkkiä.. Stella toki jatkoi vuodelepoaan kotona, mutta muut ahersivat hänenkin puolestaan.

 

Screenshot-165.jpg

Aiden oli saanut koulussa tehtäväkseen hakea osa-aika töitä työkokeilu jaksolle, joka koittaisi pian. Olihan hän jo lukion lopussakin.

Aiden suuntasi suoraa ruokakaupalle ja näki tämän omistajan edessä. Niinpä Aiden esitteli itsensä ja asiansa. Hyvin asiat ilmeisesti hoituivat, sillä keskustelun jälkeen Aidenin piti hakea sisältä työlistä ja työvaatteet.

 

Screenshot-179.jpg

Sirenin ollessa ulkona hänelle tuli todella outo olo. Hän asetti sormet päätänsä vasten kärsiessä jäätävästä päänsärystä. Hänen aistinsa käski hänen juosta pois alta, sillä hän kutsui jotain pahaa. Siren juoksi kauhuissaan ohitse.

 

Screenshot-180.jpg

Ennen, kuin Siren ehti tehdä mitään tieteestä kiinnostunut Jermo katsoi taivaalle. Hän laittoi kätensä eteen nähdäkseen, mitä ylhäällä tapahtuu. Samaan aikaan naapurin nainen alkoi huutamaan varoituksia ja juoksemaan kohti Jermoa.

 

Screenshot-184.jpg

Mutta kaikki tapahtui liian myöhään. Meteoriitti iskeytyi maahan ja sytytti maan palamaan. Siren huusi peloissaan isäänsä, sillä savun keskeltä hän ei nähnyt, mitään.

 

Screenshot-181.jpg

– Isä varo!! Niitä tulee lisää, Siren huusi itkuisena. Jermo yritti, kuin yrittikin karkuun, muttei ehtinyt. Edes naapurin nainen ei ollut ajoissa paikalla.

– AAAAAAAAAAAAARRRRGGGHHHH. Viimeinen huuto, minkä Jermo päästi hädissään.

 

Screenshot-182.jpgScreenshot-183.jpg

Koko Twinbrook välähti ja peittyi kirkkaan valon sekä savun sekaan. Shimmereiden pihalle oli saapunut valtava räjähdys isoimmasta meteoriitista, mitä kukaan oli koskaan nähnyt. Samaan aikaan Sirenin pään jomotus loppui. Hän oli vahingossa käynnistänyt tämän kaiken ja nyt hänen edessään makasi eloton isä meteoriitin alla ties, kuinka monessa osassa.

 

Screenshot-186.jpg

Pian alkoi kuulua synkeää musiikkia ja viikatemies ilmestyi surullisena. Hän säästi naapurin rouvan, mutta Jermoa ei voitu enää pelastaa. Jermo aneli ties, kuinka kauan. Lopulta hän hyväksyi kohtalonsa ja uransa vaarallisuuden.

 

Screenshot-185.jpg

Maahan jäi ammottavia koloja meteoriittien jäljeltä. Viikatemies sammutti tulipalon ja otti miehen mukaansa. Nainen lähti kohti ovea vieden surun valittelujaan.

 

Screenshot-187.jpg

Samaan aikaan Sheila oli juossut ulos katsomaan, mitä tapahtuu. Hänen edessään oli seissyt palanut nainen osan ottoaan valitellen. Sheila ei suostunut uskomaan, mutta nähdessään hajonneen kaukoputken, pihan ja hautakiven hän purskahti itkuun.

 

Screenshot-190.jpg

Sisälle päästyään lapset olivat nukkumassa äidin pyynnöstä paitsi Siren, joka keräsi aivovoimiaan surullisena. Hän oli pahainen muukalainen, joka tappoi isänsä. Vain, koska ei osannut hallita voimiaan ja tunteitaan. Hän ei osannut aistia edes vaaraa ajoissa. Hän oli hyödytön.

 

Screenshot-153.jpg

Lapset nukkuivat yönsä huonosti ja tietämättöminä. Aamulla herätessä he löysivät vain äidin lattialta itkemässä. 

– Rakkaat lapseni ja Siren. Olen pahoillani, mutta isä jäi meteoriitin alle, Sheila sanoi purskahtaen jälleen itkuun. 

 

Screenshot-193.jpg

Koko päivän he saivat kuulla suruvalitteluja, osan ottoja ja miettiä, miksi juuri heidän isänsä. Pormestari oli kirjoittanut lehteen pitkän osanoton ja kiitokset suurista löydöistä, joita Shimmerin perhe lahjoitti. Kukaan ei kuitenkaan toivonut tämän vaativan uhreja.

(Pahoittelut tuo timantti ja tyhmä kuvakulma..)

 

Screenshot-169.jpg

Pitkän tovin he saivat kerätä pihaltaan ja pitkin kyliä meteoriitteja, jotta kaikki olisivat pois. Ainakin he saivat paljon rahaa, jotta saisivat talosta viihtyisämmän. Mutta, mikään tai kukaan ei voisi koskaan korvata lasten isää. Niinpä Sheila otti seuraavaksi tehtäväkseen koota lapset ytheen ja kertoa perheen synkkä salaisuus Sirenistä.

 

Siinä oli haikeampi osa. Siren kantaa varmasti loppu elämänsä painavaa taakkaa osasyyllisenä isänsä kuolemaan, mutta ei Anguksella sen helpompaa. Vasta isä oli torunut, kun pikku Stellan henki oli ollut vaarassa.

Kiitos, kun luitte ja ensi osaan! <3

(33 kuvaa)

 

~LadyShimmer