HEISSAN VAAN KAIKILLE! 

Vihdosta viimein jo tätä osaa puskemassa ulos. Pieniä ongelmia oli lavastamisen suhteen ja tarinan jatkuvan kehityksen kanssa kamppailu. Pitää sovittaa tarina uuteen uskoon.

No ei vain. Motivaatio ihmissuhde myrskyjen ja koulun lopun keskellä on aika hukassa. Tuntuu, että kirjoittaminen on yllättävän vaikeata tällä hetkellä. Kaupan päälle chromen jatkuva kaatuilu.. Olen pahoillani!

Palataan pitkästä aikaa legacyn pariin.

LUKU ILOA! <3

 

Screenshot-149.jpg

Angus heräsi uuteen ihanaan päivään. Tänään olisi suuri päivä lukiolaisilla, sillä oli tanssiaispäivä. Ensin käytäisiin koululla kruunattavana ja sieltä jatkettaisiin limusiinilla kohti tanssilavaa. Hän oli aivan innoissaan päästessään juhlimaan viimeisiä teinipäiviään.

 

Screenshot-156.jpg

– Mitä mieltä sä oot Aiden. Pitäiskö mun treenata ennen tanssiaisia, sillä vaan et mahdunko mä pukuun?

– Mitä ihmettä sä selität? Ei mitään ylimääräisiä suihkureissuja tarvita. Venytetään vähän pukua tai lainataan isältä, jos et muka mahdu, Aiden naurahti.

– No, joo. Mut entä, jos en näytä hyvältä isän puvussa tai omassa?

– Ole hiljaa ja tee ne läksysi. Itse olen jo valmis, Aiden tuhahti lähtiessä valmistautumaan.

 

Screenshot-154.jpg

Angus ruokki pikku sisaruksensa nyt, kun vanhemmat olivat lomareissulla.

– Otappa Stella nätisti se maitopullo, että veli ehtis vielä suihkuun, Angus tuhahti kiukkuisesti ehkä jopa hieman hermostuneesti.

 

Screenshot-155.jpg

Loppu päivän Stella sitten leikki yksin, sillä Siren oli aivan muissa maailmoissa. Stella alkoi käydä levottomaksi, mitä pidempään hän aikaansa yksin vietti. Kiukkuhan siinä loppujen lopuksi pikkuiselle iski.

 

Screenshot-148.jpg

Siren raukka oli jäänyt aivan huomiotta, sillä koko perhe oli unohtanut tytön syntympäivän, joten hänellä ei ollut minkäänlaisia juhlia tai edes lahjoja. Silti pieni alientyttö temmelsi iloisena siivoillessaan kotia ja odottaen pääsyä ensimmäistä kertaa kouluun.

 

Screenshot-151.jpg

Angus lähti kauhealla touhulla kohti keittiötä laittamaan tytöille ruokaa jääkaappiin valmiiksi. Ei sitä, koskaan tiedä kauanko tanssiaiset kestää. Angus oli jopa suunnitellut pääsevänsä jatkoille ensirakkautensa kanssa. Saapi nähdä tuleeko jutusta, jotain vakavaa ja julkista.

 

Screenshot-157.jpg

Aiden siivoili kiireellä taloa, sillä hän oli koko päivän vain hoitanut Stellaa ja autellut Sireniä opettelemaan hieman laskemista ennen kouluun menoa. Luokalla olisi varmasti ennakkoluuloja vihreää lasta kohtaan, joten hän tahtoi loistaa edes älyllään.

– Aiden. Minä voin, kyllä siivota loput ennen nukkumaan menoa. Mene sinä vaan valmistautumaan, Siren mumisi vihkonsa seasta.

 

 

Screenshot-122.jpg

Vihdosta viimein kello saapui 17.00 ja limusiini saapui pihaan hakemaan innokkaita lukiolaisia. Tanssiaiset olivat koko nuoruuden ja kouluikäisyyden koho kohta. VAsta tovi sitten jokainen astui peruskouluun ja nyt porukka jatkaakin jo kohti tanssiaisia rakkaudenpalo sisällään. Jotkut menevät yksin ja jotkut taas yhdessä. Useimmiten jokainen löytää parin sieltä itselleen. Mikä olisi parempaa, kuin elää lukiosta asti yhdessä hautaan saakka?

 

Screenshot-150.jpg

Herra mattimyöhäinen vaihteeksi vauhdissa. Limusiini kurvasi juuri pihasta pojan lähtiessä juoksemaan sitä kohti. Päästessään autotielle Aiden tajusi unohtaneensa pukunsa huoneeseensa, joten hän otti täyskäännöksen takaisin ja sieltä koululle kruunujen jakoon.

 

Screenshot-153.jpg

Sillä aikaa lumipyryn iskiessä Siren siivosi viimeisiä lehtiä roskikseen, jotta piha näyttäisi edes vähän siistimmältä. Äiti ja isä olivat laittaneet Sirenin puhelimeen onnittelu viestin, jossa kertoivat tulevansa keskiyön jälkeen kotiin. Siren ilmoitti kiireesti kilttinä siskona tämän veljilleen.

 

Screenshot-163.jpg

Vihdosta viimein tanssiaispaikka oli valmiina ja juhlat saatiin aloittaa hitusen yli kello 18.00. Paikka oli täynnä upeita daameja ja nuoria herroja. Yllätys kyllä koulu oli saanut suositun laulajan dj:n hommiin. 

 

Screenshot-165.jpg

Pojat vaihteeksi riehuivat pihalla, aivan umpi humalassa ulkona. Aiheena oli naiset, homous ja yhteiset hetket. Kunhan rahaa oli paljon sai alkoholia alaikäisetkin.

 

Screenshot-164.jpg

– Mitä saisi olla? Alkoholilla vai ilman?, baarimikko kyseli.

– Coca cola viskillä tai vodkalla, poika saneli.

– Hetki menee kiitos, baarimikko jatkaa.

 

Screenshot-166.jpg

Aiden aloitti iltansa tanssimalla yksin ja nauttien buffetti ruoasta. Hän oli yksin tanssilattialla, sillä kaikilla muilla oli parit joiden kanssa viettää aikaa. 

 

Screenshot-167.jpg

Aiden oli hukannut partnerinsa ja istuä kyyhötti yksin sohvalla veljensä leperrellessä maasta taivaisiin omalle daamillensa. Angus oli aivan hämillään upeasta tyttöystävästään eikä nähnyt, mitään muuta koko iltana.

 

Screenshot-169.jpgScreenshot-168.jpg

– Anteeks Aiden tosta häviämisestä. Mulle iski vaan hirvee paniikki, jostain syystä.

– No problem. Pelkäsin vaan, ettet tuu ollenkaan, Aiden sopersi hermostuneesti.

– Sitä paitsi ei tääl oo muuta viel kerenny tapahtuu, kun pikkuveli nuolemassa ekaa kertaa tanssilattialla, Aiden jatkoi naurahtaen. Hänen olonsa oli paljon helpottuneempi, kun seurassa oli oma rakas, kuin yksin muiden keskellä. 

 

Screenshot-176.jpg

Varovasti Suoma hivuttautui Aideniin kiinni ja katsoi tätä suoraan silmiin. Kuin taikaiskusta Suoma muiskautti Aidenin huulille ensisuudelman. Tämä oli kummankin ensimmäinen ja unohtumattomin suudelma. Loppu päivän Aiden kulki tyhmän näköinen hymy huulillaan.

 

Screenshot-172.jpg

– Dj pistä parastas, Angus huusi musiikin yli.

– Älä viitti tollai, Elviira hyssytteli naureskellen.

Aiden naurahti tyttöystävälleen, joka astui jalalleen hermostuneena. Suoma väitti kiven kovaa koko illan ettei osaisi tanssia, mutta jännityksen lauettua he olivat koko illan ihailtuin pari. Vierestä he kuitenkin joutuivat katsomaan, kun Angus ja Elviira nappasivat kuningas ja kuningatar kruunut.

 

Screenshot-177.jpg

– Onko täällä punaviiniä?, Angus kysyi.

– Ei tämä mikään hienosto ravintola ole!, Baarimikko tiuskaisi hermot kireällä. Hän oli kok illan kuunnellut ihme ruoka ja juomatoiveita sekä paimentanut porukkaa.

– No totaa.. Mä ottaisin sit varmaan kaksi lasillista talon erikoista, Angus katsoi mulkoillen baarimikkao päästä varpaisiin.

– Okei! Tuon tilauksen suoraa pöytään. Onko allergioita?, Baarimikko oli jo huomattavasti lempeämpi tätä sanoessaan.

– Eipä ole, kiitos vain, Angus hymähti.

 

Screenshot-183.jpg

– Mun om hei Suoma pakko mennä siivoon ennen, kun porukat palaa. Ne ei tykkäis, jos me oltais muualla vieläkin ja siellä olis joku vieras tyttöjen kaa.. Kaiken lisäks unohdin jo oman pikkusiskon synttärit, joten oon sen velkaa, Aiden huokaisi tanssin lomassa.

– Ei se mitään. Kiva, kun halusit tulla just mun kaa tänne! Mä rakastan sua koko sydämestäni ja toivoisin, et voitais tän illan jälkeen seurustella vakituisesti, Suoma katsoi toiveikkaana Aidenia silmiin sanoessaan tämän.

Kyyneleet virtasivat tytön poskilla Aidenin annettua myöntyvä vastaus ja suukko poskelle. Aiden ja Suoma suutelivat pitkään mistelin oksan alla vielä ennen kotiin lähtöä. Sen jälkeen Aiden saattoi Suoman taksille ja kävi patistelemassa veljeään kotiin.

 

Screenshot-184.jpgScreenshot-179.jpg

Joulu ja lukion päättyminen oli tanssiaisten yhteisenä teemana, joten porukka koristeli innostuneena joulukuusen ja jakelivat lahjoja drinkkien kera. Angus ja Elviira jatkoivat tanssimista humalassa yön pikkutunneille saakka.

 

Screenshot-135.jpg

– Stop tykkänään herra! Teidän laiset pikku nilkit viedään poliisiautolla kotiin ja käräytetään vanhemmille. Toivon tosiaan, että vanhempasi pistävät sinut ojennukseen ja opettavat kelloa. Äläkä enää kertaakaan yritä poliisia karkuun, poliisi nainen tiuski vakavana ja hyvin vihaisena.

 

Screenshot-136.jpg

Sen jälkeen Angus pistettiin poliisiauton takapenkille ja vietiin vilkut päällä kotiin sakkojen kera. Kotona poliisi kertoi humaltuneesta Anguksesta, joka yritti poliisia karkuun tanssiaisten jatkoilta. Paikkakin oli saanut ongelmia nuorien juottamisesta.

 

Screenshot-185.jpg

– Sietäisit hävetä! Sinut tuodaan poliisiautolla kotiin ja kaiken lisäksi yrität karkuun poliisia. Sitten olet jossain luvattomissa ryyppyjuhlissa! Vieläpä yliaikaa kotiintuloajasta. Tiedätkö, kuinka huolissaan äitisi oli? Olen virallisesti pettynyt sinuun. Menit liiankin paljon rajojen yli! Sentään kämppä on pysynyt edes kasassa, Jermo ärjyi pojalleen keskiyön tuntumassa. 

Viimeiset pari tuntia, mitä Angus olisi ehtinyt nukkua hän joutui kuuraamaan talon vessaa ja nurkkia kiiltäviksi isänsä käskystä, jottei joutuisi kotiarestiin. Angus ei ikinä ollut nähnyt isäänsä yhtä pettyneenä.

 

Screenshot-145.jpg

– Siren, herätys! Tänään olisi ensimmäinen koulupäivä ja isä on jo valmiiksi huonolla tuulella. Siren oli kärttyinen, kun hänet herätettiin kesken unien, mutta ei uskaltanut suututtaa isäänsä enempää vaan nousi kiltisti isoveljen käskystä.

– Joo joo.. Vielä viisi minuuttia, Siren huokaisi haukotellen ja sai Aidenin naurahtamaan.

 

Screenshot-142.jpg

– Mä en ymmärrä, miten sä voit olla noin vastuuton! Mä sanoin, että isä tulee kotiin ja sä oot jatkoilla aamun ensimmäisiin valonsäteisiin saakka. Mieti nyt vähän kouluakin ja sun tulevaisuutta. Elviira on varmasti täydellinen ja silleen, mutta sä et voi jatkaa noin, Aiden yritti vakuutella ja takoa järkeä veljensä päähän, mutta turhaan. 

– Sä et vaan ymmärrä oikeesta nuoruudesta, mitään! Elät vaan niin, kun faija ja mutsi sanoo, Angus tuhahti ja lähti menemään ovet paukkuen. Aiden jäi seisomaan yksin eteiseen huokaisten.

 

Screenshot-152.jpg

Ihana pikku alien tyttö oli kasvattanut hurmaavat vihreät hiukset ja siivosi hulluna ympäri taloa. Hän halusi olla yhtä mahtava äitinsä silmissä, kuin muutkin lapset. Sirenille heräsi vain yksi iso kysymys.

– Miksi olen niin erilainen?, tätä hän tarkoitti eniten ulkoisesti, mutta pelkäsi kysyä ja kyseenalaistaa itseään vanhemmille.

 

Screenshot-155.jpgScreenshot-130.jpg

Ilta toisensa jälkeen vain tuntui vierähtävän ohitse, kun tytöt leikkivät monia tunteja yhdessä. Siren tunsi kuuluvuutta perheeseensä aina, kun näki isänsä ylpeät katseet. Myös silloin, kun hän leikki pikkusiskonsa kanssa hän tiesi, että oli jokin tarkoitus olla maanpäällä. Juuri tässä perheessä. Silti hän tunsi outoa kaipuuta tähtiä ja avaruutta kohtaan. Ehkä joskus hän saisi selityksen itsestään, omiin kysymyksiinsä joita mietti ja siihen miksi koulussa jo ensimmäisenä päivänä hän oli joutunut pilkan kohteeksi.

 

Screenshot-159.jpg

Sheila oli työhuoneen puolella omissa ajatuksissaan. Siren ja Stella pystyivät yhdessä tekemään asioita hyvällä mielellä. Jopa ruokkiminen onnistui ilman äitiä. Silti jokin painoi Sheilan mieltä eikä hän saanut työintoaan ulos. 

Monen tunnin pähkäilyn jälkeen Sheila kuitenkin kirjoitti nelisen sivua artikkeliansa eteenpäin, jotta jonakin päivänä olisi journalismin huipulla tai ehkä jopa suosittu kirjailia siinä ohella. Stellan kasvettua ei ainakaan olisi, mitään esteitä panostaa töihinsä.

 

Screenshot-160.jpg

Jermo oli vaihteeksi taas aivan haltioissaan työstään ja reissusta Twinbrookin jätekeskukselle. Hän oli vaihteeksi saanut mielestään mahtavan idean, joka vaati toteutusta. Mutta ennen toteutusta vaadittiin "ainekset". Niinpä hän "sukelelteli" pääedellä jätekasoihin.

 

Screenshot-162.jpg

Viimeisinä päivinä Twinboorkin yhtenäiskoulu päätti järjestää peruskoululle ja lukiolle yhteisen opintoretken keskussairaalalle. Siren oli aivan innoissaan (ehkä jopa liiankin..) ja nautti täysinsiemauksin retkestä. Angus keräili itseään vieläkin krapulan kourista kiukkuisena, mutta Aiden oli onneksi vahtimassa.

 

Screenshot-161.jpg

Sheila havahtui kotiin palattuaan todellisuuteen. Perheen perijä ei osannut puhua ja syntymäpäivät lähenivät. Sirenin syntymäpäivä oli unohdettu eikä niitä vietetty. Sitä paitsi kumpikaan ei edes kohonnut urallaan vaan junnasi kotona lapsia hoitamassa tai lomilla kaksin. Oli siis aika ottaa itseään niskasta kiinni ja vihdosta viimein toteuttaa puutteelliset asiat.

Niinpä koko ilta meni sitten opetellessa puhumista, kuten myös seuraavat kaksi viikkoa. Pian, kuitenkin pieni Stella oppi puhumaan ja sulatti perheensä sydämen.

 

Screenshot-125.jpg

Loppuun vielä tällainen kuva. Alan ymmärtämään vähitellen mihin kaikki rahat katoavat tässä perheessä. Soitetaan kaikkiin mahdollisiin palveluihin peräkkäin ja tässä tulos. :D

Olen myös pahoillani osan kirjoituslaadusta ja motivaatiosta, sillä minä tarvitsen nyt aikaa miettiä itseäni ja elämääni. 14.6. ilmestyy myös hakutulokset, mikä tarkoittaa, sitä, että uusia tuulia avautuu elämässäni. Joudun myös miettimään pelaamisen ja kirjoittelun kannalta mahdollisuuksia. Onneksi kesällä kuitenkin pääsen parantamaan itseäni kirjoittajana kurssilla!

Kiitos, kun luita ja hyvää kesää! <3

~LadyShimmer 

(34 kuvaa)